6 Eylül 2014 Cumartesi

Çek Cumhuriyetinde Gezilmesi Gereken 10 Yer - Part 2 & ABOUT CZECH REPUBLIC

6. ASTRONOMİK SAAT

Orta Çağ’dan kalma üzerinde burçların astronomik sembolleri olan bir saattir. Her saat başında çan sesleri eşliğinde saat açılıyor ve kuklalardan bir gösteri sunuluyor.

Saati  Prag rehberinde uzunca anlattım detay için, 
http://pragrehber.blogspot.hu/





7. PRAG KALESİ YAPIMI 585 YIL SÜREN KALEDİR...
Dünyadaki en büyük tarihi kalelerden biridir. Prag’ın en güzel yerlerinden birinde panoramik bir görüntü eşliğinde gidebileceğiniz muhteşem kalelerden biridir.

Prag kalesi, 9. yüzyılda yapımına başlanmış ve 19. yüzyılda tamamlanmış bir tarihi görkem.Fikir ilk olarak 9. yüzyılda kadınların kilise ayinlerine katılabilmesi için prag tepesine bir kale inşa etmesi ile cereyan etmiş ve mimarlarının birbiri ile yarışması ve her birinin yeni bir şey eklemesi nedeni ile 19. yüzyıla kadar sürmüş. 

Avrupa'nın en büyük şatolarından biri olarak anılan bu yapı benim için en görkemli ve en kasfetli sıfatında yer alır.Öncelik ile tam şehir merkezinde ve merkezin neresinden bakarsanız bakın ortada siyahlı heybetli bir yapı olarak kendini gösteriyor,zaten Çek cumhuriyeti bu görkemi boş bırakmamış, avlusu ve hemen yanındaki rezidansları ile cumhuriyet saraylığına ev sahipliği yapıyor. 

Kraliyet sarayının bazı bölümlerine girmek kesinlikle yasak bu yüzden ama bazı bölümlerini de yanınızda asker bile olmadan gezebiliyorsunuz. yine içerisindeki saint vitus katedralı pazar günleri ayinlere açık. 




8. TEREZİN KAMPI - 

İÇINDE DÜNYANIN EN "UZUN" TÜNELI OLARAK DA BILINEN GIDILDIKÇE BITMEYEN YÜRÜYÜŞ YOLUNU DA BULUNDURAN INSANDA NAZILERE KARŞI TIKSINTI UYANDIRAN KAMP. BU TÜNEL ÖLÜM ÇUKURU DENEN GENIŞ BIR ÇUKURA AÇILIR. TÜYLER DIKEN DIKEN OLUR. KODUMUN HITLERI DENIR. ADOLFUN ANNESINE KÜRTAJ IÇIN IZIN VERMEYEN DOKTORA KÜFÜR EDILIR.

GITMESI PEK KOLAYDIR. FLORENC GARINDAN OTOBÜSLE 1 SAAT KADAR. (YAKLAŞIK 50-60 KRON)

LAKIN ÇIKMASI KOLAY DEĞILDIR.

AYRICA TEREZIN GETTOSU GEZILIRSE, ORADA HIÇ KIMSENIN KONUŞMADIĞI, BIR ÖLÜM SESSIZLIĞININ HAKIM OLDUĞU GÖRÜLÜR. HELE GÜNLERDEN CUMARTESI ISE..



9. DANS EDEN BİNA

Fred ve Ginger olarak da bilinen bina dans eden bir çifti yansıttığı için bu isimle anılmaktadır. Barok ve gotik mimarinin en güzel eserlerinin bulunduğu büyülü şehir Prag’ın mimarisine değişik tarzda bir yorum getiren, iş merkezi olarak kullanılan bir binadır.

10. NERUDOVA SOKAĞI

Adını Çek asıllı yazar Nerudo’dan alan, evlerin birbirinden üzerine koyulduğu işaretlerle ayrıldığı  tarihi Çek evlerini görebileceğiniz bir sokaktır. Pek çok küçük otel, restaurant bulunmaktadır.

303926775_c4517c6c76

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder